Om Forbrugerrådet Tænk Kemi

Forbrugerrådet Tænk Kemi er et initiativ under Forbrugerrådet Tænk, der er sat i verden for at hjælpe dig, der ønsker at undgå problematiske kemikalier i din hverdag.

gruppefotoforbrugerraadettaenkkemiweb.gif

Forbrugerrådet Tænk Kemi. Fra venstre Claus Jørgensen, Christel Søgaard Kirkeby, Stine Müller, Anne Beck Christensen og Niels Søndergaard.
Forbrugerrådet Tænk Kemi vil hjælpe forbrugere med at undgå problematiske stoffer i hverdagen. Foto: Ulrik Jantzen

Om Forbrugerrådet Tænk Kemi

I Forbrugerrådet Tænk Kemi indsamler vi viden og tester forbrugerprodukter, så vi kan rådgive dig til, hvordan du undgår uønsket kemi i din hverdag.

Test forgår efter de samme standarder, som er kendt fra resten af Forbrugerrådet Tænk.

Sådan tester Forbrugerrådet Tænk Kemi

Du kan møde os:

  • På Facebook-siden Forbrugerrådet Tænk Kemi. Den kan du besøge her.
  • På Twitter-kontoen FBR Tænk Kemi. Den kan du besøge her.
  • Mail: Kemi@fbr.dk
  • Vores telefon: 72 11 88 88, der er åben tirsdag-torsdag kl. 9-14. Her kan du stille spørgsmål om kemi i forbrugerprodukter til vores fagmedarbejdere. 

Vi er forbrugernes kemivagthund

Problematiske kemikalier er noget, som alle forbrugere kan blive udsat for.

Forbrugerrådet Tænk Kemi vil derfor række ud til alle aldre og samfundsgrupper. Vi tester for eksempel høretelefoner, tyggegummi, solcreme, renseservietter og meget mere.

Børn og gravide er grupper i befolkningen, der er ekstra sårbare over for problematisk kemi. Derfor vil vi rette særligt fokus mod forbrugerprodukter til disse to grupper - for eksempel med test af klapvogne, autostole, babyolier og loombands.

Derfor er hormonforstyrrende stoffer problematiske

Forbrugerne skal have en stemme i EU

Forbrugerrådet Tænk Kemi samarbejder med NGO’er i Danmark og EU. Vi vil herigennem supplere myndighedernes indsatser i EU med en stærk, fælles NGO-stemme.

Sådan kan virksomheder bruge Forbrugerrådet Tænk Kemis arbejde

Virksomheder kontakter jævnligt Forbrugerrådet Tænk Kemi for at høre mere om, hvordan de enten kan blive bedre til at undgå uønskede kemikalier i deres produkter, eller hvordan de får produkter med i de 2 apps, Kemiluppen og Tjek Kemien.

Sådan kan din virksomhed bruge Forbrugerrådet Tænk Kemis arbejde

Vi udfører uafhængigt arbejde

Forbrugerrådet Tænk Kemi arbejder uafhængigt af offentlige myndigheder, erhvervsliv og politiske partier.

Forbrugerrådet Tænk Kemi koordinerer løbende med Miljøstyrelsen i forbindelse med vores aktiviteter, herunder test og undersøgelse af produkter for indhold af sundheds- og miljøskadelige stoffer.